FOOD BABE TEAMS MET RAW ELEMENTS USA GECERTIFICEERDE NATUURLIJKE ZONNEBRAND

Toen ik jonger was, had ik last van eczeem, en het zat over mijn hele gezicht. Ik heb verschillende soorten behandelingen geprobeerd, maar niets werkte echt totdat ik mijn dieet veranderde en vers biologisch voedsel begon te eten.


Zelfs nadat ik mijn dieet had veranderd, was een product dat mij problemen bleef bezorgen zonnebrandcrème. Elke keer na een strandvakantie of na een bezoek aan het zwembad kreeg ik uitslag op mijn gezicht of lichaam. Ik vroeg me af of ik iets had gegeten waar ik allergisch voor was. Ik wist toen nog niet dat de boosdoener zonnebrandcrème was!

Vergeet niet dat uw huid uw grootste orgaan is.

Het bedekt en beschermt alles op je lichaam. Hoe u het behandelt, is ongelooflijk belangrijk voor uw gezondheid. De huid is echter een van de meest ondergewaardeerde organen, en een orgaan dat ik altijd als vanzelfsprekend beschouwde, door er dag in dag uit producten vol giftige chemicaliën op te smeren.

De onbekende langetermijngevolgen van de chemicaliën in zonnebrandcrème beginnen nu pas zichtbaar te worden en gaan verder dan de gewone huiduitslag. Hier in de Verenigde Staten reguleert de FDA cosmetica niet zo streng als farmaceutische producten of voedingsmiddelen, waardoor cosmetische bedrijven weg kunnen komen met het gebruik van allerlei soorten chemische ingrediënten die in andere landen niet worden gebruikt en in sommige gevallen verboden zijn. Klinkt bekend – hè?

Nu ben ik heel voorzichtig, niet alleen met het voedsel dat ik eet, maar ook met de producten die ik op mijn huid aanbreng. Hier zijn enkele algemene regels voor het kiezen van een veilige zonnebrandcrème:

-Zoek naar minerale zonnebrandmiddelen op basis van titaniumdioxide en zinkoxide, die niet in de huid doordringen en UVA-bescherming bieden tegen de meest schadelijke stralen van de zon.
-Kies niet-nanoproducten die geen kleine deeltjes bevatten die door de huid kunnen worden opgenomen.
-Kies zonnebrandmiddelen die ongeparfumeerd zijn of gebruik etherische oliën als geurstof.
-Kies op lotion gebaseerde zonnebrandmiddelen met het label "Zeer waterbestendig".
-Kies zonnebrandproducten met de classificatie “0” tot “2” in de Sunscreen Guide van de Environmental Working Group.

Eén merk dat aan deze richtlijnen voldoet (en deze overtreft) is Raw Elements, het eerste gecertificeerde niet-GMO en biologische zonnebrandmiddel ooit. Het is door de Environmental Working Group beoordeeld met een “1” en is Leaping Bunny-gecertificeerd.

Ik heb een paar jaar geleden samengewerkt met Raw Elements omdat ik zo'n grote fan ben van hun producten. Hun zonnebrandcrème biedt een geweldige dekking als ik in de zon ben en je kunt het zelfs aanbrengen terwijl je in het water bent! Ik gebruik hun getinte stick op mijn gezicht en hun lotion over mijn hele lichaam. Ik hou van snorkelen en duiken, dus ik heb goede bescherming in het water nodig – dit spul blijft zitten, en dat is een zegen! Dit jaar kwamen ze met een nieuwe plasticvrije verpakking, wat geweldig is.

Deze producten werken uitstekend voor kinderen van alle leeftijden. Ik hoop dat je geniet van de korting die we aanbieden en van de zon deze week, waar je ook bent!

Xo,

Vani


PS Om de 10% korting te krijgen, vergeet niet om deze week de code "FOODBABE" te gebruiken bij het afrekenen - een klein deel van alle verkopen gaat naar het ondersteunen van onze missie - dus bedankt!